Furminator Furflex Dog Deshedding Tool – Hondenvachtkam – 12×4.5×15.5 cm Donkerblauw Alle Haartype Small | 4048422136750

Furminator Furflex Dog Deshedding Tool – Hondenvachtkam – 12×4.5×15.5 cm Donkerblauw Alle Haartype Small direct bestellen in onze webshop! Reken af met overtollig haar
Honden verharen nou eenmaal, daar kan je weinig tegen doen. Wel kan je het onderhoud van de vacht makkelijker maken met de Furflex deShedding Tool van FURminator. Een borstel die onderdeel is van het Furflex-systeem. Gebruik de kam 1 tot 2 keer per week (10 tot 20 minuten per keer) op droog haar. Geschikt voor kleine hondenrassen tot 9 kg.
Let op: om de deShedding Tool te gebruiken, dien je in het bezit te zijn van de FURminator Furflex Handle, deze is los te koop.
Voor een schone en gezonde vacht
Hondenhaar groeit uit haarzakjes, deze hebben vetklieren en dit vet houdt de huid soepel en de haren glad. Een goede voeding is essentieel voor een gezonde huid en vacht, maar ondanks een goed dieet, is regelmatige vachtverzorging óók nodig om een mooie en glanzende vacht te behouden. De vacht van de hond reguleert de lichaamstemperatuur en beschermt de huid tegen zon en regen.
Op een gegeven moment stoppen de haarzakjes met groeien, ze raken los en er zullen nieuwe haren doorkomen. Als je loszittend haar niet regelmatig verwijdert, kan je een ophoping krijgen van stof, vuil, modder en andere viezigheid. Op den duur resulteert dit in klitten en viltplekken. Door regelmatig te borstelen, kan je deze vachtproblemen voorkomen.
Zo gebruik je de FURminator
Controleer je dier op wondjes en dergelijke voordat je gaat borstelen. Zorg er ook voor dat klitten en viltplekken verwijderd zijn. Nu kan je gaan borstelen! Borstel in de richting van de haargroei, waar je de roestvrijstalen tanden naar de vacht toe kantelt. Begin bij de kop en werk zo het lichaam af. Wees voorzichtig bij de buik, poten en genitaliën. Borstel met lange, voorzichtige halen naar boven, van de huid van je dier af. Borstel ook niet te veel op 1 plek!
Wees altijd voorzichtig, te hard of ruw borstelen kan de huid irriteren. Oefen geen druk uit op de borstel en stop als de huid rood of geïrriteerd raakt. Het losgeborstelde haar verwijder je eenvoudig van de borstel met de FURejector-knop.
. Alle Furminator voor uw Hond uit voorraad leverbaar!
EAN:4048422136750

Prijs:  11.25   (klik hier voor meer informatie)