Dcm Bentoniet Grondverbeteraar – Siertuinmeststoffen – 2 kg | 5413448127812

Dcm Bentoniet Grondverbeteraar – Siertuinmeststoffen – 2 kg direct bestellen in onze webshop! Verbeter je zandgrond met DCM Bentoniet
Veel problemen in de tuin beginnen bij een slechte bodemstructuur. Dit zorgt voor slechte opname van voedingselementen, het afsterven van planten, een overmaat aan vocht in de toplaag of het niet dichtgroeien van de grasmat. De Bodemverbeteraars van DCM verbeteren de grond van jouw gazon, sierplanten en hagen voor een gezonde tuin. Zoals de Zandgrondverbeteraar Bentoniet voor het verbeteren van zandgrond.
Bentoniet is een in de natuur voorkomende natriumkleisoort, de deeltjes van bentoniet zijn zo klein dat ze grond waterdicht kunnen maken. Het wordt dan ook vaak gebruikt om zandgronden te verbeteren, 1 kg bentoniet kan wel tot 10 kg water vasthouden.
Een gezondere bodem creëren
De Zandgrondverbeteraar Bentoniet van DCM is een wit-geel, fijn poeder dat bestaat uit kleimineralen die water en voeding goed vasthouden en ook de zandgrond meer kleihoudend maken. De kleinmineralen binden zich aan de zandstructuur waardoor het klei-humuscomplet wordt verbetered. Zo worden water en voeding beter vastgehouden en krijg je minder snel droogestress.
Bentoniet kan ook worden uitgestrooid in stallen om onaangename geuren te binden. Of in de composthoop om de kwaliteit van compost te verbeteren. Ook is het product toepasbaar in de biologische tuin.
De Zandgrondverbeteraar Bentoniet kan het hele jaar worden toegepast en is verkrijgbaar in verpakking van 2 kg.
. Alle DCM voor uw Plant & Zorg uit voorraad leverbaar!
EAN:5413448127812

Prijs:  7.89   (klik hier voor meer informatie)