Dcm Riparo Plus Graszaad – Graszaden – 100 m2 | 5413448115017

Dcm Riparo Plus Graszaad – Graszaden – 100 m2 direct bestellen in onze webshop! Herstel je gazon met Riparo graszaad
Wanneer je graszaad wilt gebruiken voor een mooi gazon, kan je niet zomaar alle graszaden gebruiken. De keuzen van het graszaadmengsel hangt af van de behoeften en eisen die je van je gazon hebt. De Plus lijn van DCM bevat zaadmengsels met extra toegevoegde fosforrijke organische meststof, zodat bij de ontkiemde zaadjes de beworteling wordt bevorderd en versneld, voor een dichte grasmat. Zoals het Graszaad Riparo Plus om je gazon mee te herstellen.
Toepassingsperiode: van maart tot oktober.
Hoe werkt Riparo Plus?
Het Graszaad Riparo Plus is een snelkiemend gazonzaad gemengd met een fosforrijke meststof, in een handige strooidoos voor gelijkmatige verdeling. Het is samengesteld uit grassoorten die erg vlug kiemen en een dichte zode vormen. Dit zaadmengsel kan je gebruiken voor het herstel van kale plekken of de doorzaai van het gazon na verticuteren of ontmossen. De meststof in het mengsel zorgt voor een betere beworteling.
Wat is NPK meststof?
Elke meststof heeft een unieke NPK-verhouding, met of zonder magnesium.
* N = stikstof, bevordert de groei van een plant
* P = fosfor, zorgt voor beworteling van de plant en knopvorming in de plant
* K = kalium, zorgt voor dikke en stevige vruchten bij gewassen, voor mooie en diepe kleuren bij bloemen en verstevigt de plant
* Mg = magnesium, zorgt voor een diepgroene bladkleur
Er zijn ook nog sporenelementen die invloed kunnen hebben zoals ijzer en calcium, maar dat verschilt per meststof. Een NPK-waarde van 3-2-5 betekent dat het product 3% stikstof, 2% fosfor en 5% kalium bevat. De samengestelde organische meststof in het Graszaad Riparo Plus heeft een NPK-waarde van 4-23-0.
Dosis en gebruik
* 0,26 kg is geschikt voor 20m2
* 0,585 kg is geschikt voor 45m2
* 1,3 kg is geschikt voor 100m2
* 1,95 kg is geschikt voor 150m2
Bij doorzaai gebruik 13 gr per 1m2, bij herstel gebruik 23 gr per 1m2.
. Alle DCM voor uw Plant & Zorg uit voorraad leverbaar!
EAN:5413448115017

Prijs:  17.95   (klik hier voor meer informatie)